Körutazás a Balkán-félszigeten: Macedónia, Albánia, Koszovó és Montenegró

Montenegro / Körutazás Montenegróban

Szállás típus: Program szerint
Utazás módja: Repülő
Ellátás: Félpanzió
Időtartam: 7 éj
Típus: Körutazás
Útazonosító: 317025
Időpont választás

Válaszd ki melyik időpont vagy szobatípus érdekel


 

A részvételi díj tartalma: repülőjegyek, szállás 7 éjszakára a megadott ellátással, programok, útlemondási biztosítás.

A részvételi díj nem tartalmazza: repülőtéri illeték: kb. 25 000 Ft/fő, 20 kg-os feladott poggyász:kb. 20 000 Ft/db, belépőjegyek a nevezetességekhez (kötelezően fizetendő): 25 000 Ft/fő, borravalók, betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás.

csoportos körutazás


Előfoglalási kedvezmény:

3 hónappal indulás előtt: 10 000 Ft/fő

 

Dátum: 2019. május 21-28., október 1-8.

Időtartam: 8 nap/7 éj    

Utazás: Közvetlen menetrendszerinti diszkont légitársasági járattal

Repülési idő: Kb. 1,5 óra

Elhelyezés: 3+ és 4 csillagos szállodákban

Ellátás: 7 reggeli, 6 vacsora

Idegenvezetés: A csoportot magyar nyelvű idegenvezető kíséri.

Minimum létszám: 25 fő

  

A Balkán-félsziget 4 országának látnivalóival ismerkedünk, vadregényes hegyvidékek, tavak, tengeröblök, bájos kisvárosok, római kori romok, bizánci templomok kísérik utunkat.

 

Programleírás


1. nap: Skopje
Elutazás Budapestről a délelőtti órákban közvetlen járattal a macedón fővárosba, Skopjébe. A modern város mai képét a bizánci, római és török megszállás is formálta. A város felfedezésére indulunk, séta az óvárosban ahol a régi bizánci erődítményt, a török bazárt, a 6. századi Kőhidat láthatjuk, az új városrészben pedig a Teréz anya emlékházat. Este tradicionális macedón vacsorán veszünk részt. Szállás Skopje-ben (1 éj).


2. nap: Tetovo és a Mavrovo Nemzeti Park
Reggeli után Tetovo városába utazunk, ahol az egyedi, festett homlokzatú mecsetet tekintjük meg, majd a Mavrovo Nemzeti Park tájain át, hegyek, vízesések, tavak között utazunk Ohrid felé, útközben látogatás a Szt. Jovan Bigorski kolostornál, a Debar-tó közelében. Szállás az Unesco világörökség részét képező Ohrid-ban (2 éj).


3. nap: Ohrid
A napot egy kellemes hajókirándulással kezdjük a gyönyörű Ohrid-tavon, ellátogatunk a tóparti Kaneo templomhoz, az ország legtöbbet fotózott látnivalójához. A délutánt Ohrid hangulatos városának felfedezésével töltjük, séta a domboldalon épült óváros macskaköves utcáin, a fő látnivalók: a fellegvár, Szt. Sofia templom, Szt. Naum kolostor.


4. nap: Berat és Durres

Reggeli után továbbutazunk Albániába, első megállónk Berat, az ezerablakos város lesz. A történelmi város az UNESCO Világörökség része, a várhegy oldalában, a Mangalem városnegyedben egymásra épült, fehérre meszelt, sokablakos házainak köszönheti elnevezését. Délután Albánia egyik legősibb települését tekintjük meg, a tengerparton fekvő Durres-t. Szállás Durres közelében (1 éj).


5. nap: Tirana, Skadar-tó

Délelőtt városnézésre indulunk az albán fővárosban. Tirana fő látnivalói a Skander bég téren találhatóak: Ethem Bay mecset, óratorony, Skander bég lovasszobra. Ezután Montenegróban folytatjuk körutazásunkat, délután a Balkán-félsziget legnagyobb taván, a Skadar-tavon teszünk hajókirándulást.  Szállás Budvában (1 éj).
6. nap: Kotor, Moraca-kanyon
Délelőtt a Dél-Európa egyetlen fjordjában fekvő, meseszép Kotor városát fedezzük fel. Séta a hangulatos óvárosban, láthatjuk a régi városfalakat, a kikötőt, a főteret az óratoronnyal és a Szent Tripun katedrálist. Montenegro hegyei között folytatjuk utunkat a vadregényes Moraca-kanyon érintésével utazunk esti szállásunkra, Kolasin városába (1 éj).

 

7. nap: Pec és Pristina
Koszovóba utazunk reggeli után, először Pec régi ortodox templomát tekintjük meg, majd Pristinában ismerkedünk a látnivalókkal, mielőtt visszatérünk Macedóniába. Szállás a macedón fővárosban (1 éj).


8. nap: hazautazás Budapestre
Délelőtt transzfer a repülőtérre, hazautazás közvetlen járattal Budapestre.