Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

$TO

object(sfOutputEscaperArrayDecorator)#137 (3) {
  ["count":"sfOutputEscaperArrayDecorator":private]=>
  int(27)
  ["value":protected]=>
  array(27) {
    ["id"]=>
    string(2) "38"
    ["name"]=>
    string(12) "Proko Travel"
    ["company_name"]=>
    string(10) "Proko Kft."
    ["company_city"]=>
    string(6) "Szeged"
    ["company_zip"]=>
    string(4) "6720"
    ["company_address"]=>
    string(19) "Feketesas u. 19-21."
    ["vat_number"]=>
    string(13) "11032591-2-06"
    ["company_registration_number"]=>
    string(12) "06-09-002944"
    ["licence_number"]=>
    string(10) "R0857/1993"
    ["email_reservation"]=>
    string(19) "info@prokotravel.hu"
    ["email_reservation2"]=>
    NULL
    ["email_reservation3"]=>
    NULL
    ["websites"]=>
    string(19) "www.prokotravel.hu/"
    ["email_footer_info"]=>
    NULL
    ["order_footer_info"]=>
    NULL
    ["is_travel_agency"]=>
    bool(false)
    ["is_tour_operator"]=>
    bool(true)
    ["is_public"]=>
    bool(true)
    ["is_active"]=>
    bool(true)
    ["insurance_bank"]=>
    NULL
    ["insurance_number"]=>
    NULL
    ["reservation_email"]=>
    NULL
    ["finance_email"]=>
    NULL
    ["nu3_enabled"]=>
    bool(false)
    ["nu3_ta_id"]=>
    NULL
    ["created_at"]=>
    string(19) "0000-00-00 00:00:00"
    ["updated_at"]=>
    string(19) "2014-06-12 13:31:12"
  }
  ["escapingMethod":protected]=>
  string(16) "esc_specialchars"
}
Proko Travel

$result


      

$program


      

$trip


      

$tags


      

$tags_full


  

Utazás alapadatai 2022

Repülő
1 felnőtt
2024-11-06, 17 nap / 16 éj
3 és 4 csillagos szállodák, 1 éj repülőn
Reggeli
1 ágyas
Teljes ár
2.330.000 HUF /1 fő
  
                                                                                

Okos ajánlat

·  4 dél-amerikai ország és 3 főváros
·  Az Atlanti-óceántól a Csendes-óceánig
·  Buenos Aires, Lima, Asunción, a 3 főváros
·  Mesés vízesések, misztikus helyek, csodástengerpartok

Gyermekkori vágyam volt Peru misztikus földje. Magasak voltak az elvárásaim, de a valóság még azokat is felülmúlta. A Machu Picchu vagy a Nazca-vonalak kivételesen varázslatos helyek.
Gulyás Miklós – 2018 Év Idegenvezetője Magyarországon

Program

1. NAP: BUDAPEST – RIO DE JANEIRO

Elutazás európai átszállással Brazília legismertebb városába, Rio de Janeiróba. Transzfer a turista negyedben lévő szállásunkra (2 éj).

2. NAP: RIO DE JANEIRO VÁROSNÉZÉS

Délelőtt fakultatív városnézés Rioban. Megtekintjük a széles, homokos tengerparti szakaszt, a Copacabanát és az Ipanemát. A modern katedrálissal folytatjuk, ezt követi a Sambadrome, melyet hatalmas tribünök szegélyeznek. Itt rendezik a Riói Karnevál nagy felvonulását, a szamba iskolák bemutatóját. Következő programunk során drótkötélpályán, átszállással fel­megyünk Brazília egyik jelképére, a Cukorsüveg-hegyre. A hegy meredeken emelkedik a Guanabara-öböl fölé. Káprázatos a kilá­tás a Copacabanára, az Atlanti-óceánra, a városra és a Krisztus szo­borra. Fakultatív Rio de Janeiro városnézés (belépőkkel): 100 USD (helyszínen lehet jelentkezni). Akik nem jönnek a programra, azoknak egész nap, a többieknek késő délután szabad­program és fürdési lehetőség, napozás a homokos tengerparton.

3. NAP: RIO DE JANEIRO – BUENOS AIRES

Nemcsak Rio büszkesége a Megváltó Krisztus szobor, mivel ezt is beválasztották a világ 7 új csodája közé. A Tijuca őser­dőn keresztül, mely a világ legnagyobb városi őserdeje, bus­szal megyünk fel a Corcovado-hegyre. Ez 710 m-re emelkedik a város fölé. Lenyűgöző a 38 m magas 1.145 tonna súlyú Krisztus szobor lábainál állni és gyönyörködni a fantasztikus látvány­ban. Ezt követően transzfer a repülőtérre és repülünk a mesés elhelyezkedésű Buenos Airesbe. A késői érkezés miatt ezen a napon nem lesz fakultatív vacsora, ezt másnap ebéd formájá­ban pótoljuk.

4. NAP: BUENOS AIRES

Reggel autóbusszal indulunk a La Plata torkolatánál fekvő nagy­város felfedezésére. A gyalogos városnézés során láthatjuk Buenos Aires kettős arcát, a történelmi hagyományokkal rendel­kező koloniál stílusú épített örökségeitől a modern metropolisz toronyházainak rengetegjéig. Megállunk a Plaza de Mayonál, mely a város alapításának helyszíne, és lefényképezhetjük a grandiózus Elnöki Palotát is. A város egyes negyedei mind újabb és újabb kis világokat tárnak elénk, saját szemünkkel láthat­juk, milyen sokszínű ez a város. A városnézés közben egy helyi étteremben fogyasztjuk el a fakultatív ebédünket. Délután szabadprogram, majd visszatérünk a szállodába egy rövid fel­frissülésre. Este egy fakultatív, hamisítatlan vacsorás tangó este vár bennünket. Aki Buenos Airesben jár, ezt az autentikus argentin élményt nem hagyhatja ki! Hallunk idegenvezetőnk­től a tangó történetéről, ezután steak vacsorát fogyasztha­tunk el finom borokkal. A zenekar által kísért táncprodukció pedig lenyűgöző élmény lesz! Argentín tangós vacsoraest, transzferrel: 160 USD. Éjfél körül térünk vissza a szállodába.

5. NAP: BUENOS AIRES – DELTA TÚRA – IGUAZÚ

Reggeli után egy igazán különleges kirándulásra indulunk. Autóbusszal északi irányban haladunk, keresztülhajtva az elegáns kormányzati negyeden, ahol az elnök palotája is talál­ható, majd a várost elhagyva érünk Tigrébe. Itt hajóra szállunk és gyönyörködünk a látványban. A Parana folyó torkolatában található, csatornákkal felszabdalt kis szigetvilág dús vegetá­cióval és állatvilággal rendelkezik. A kis faházak, amikben az 1580-as években laktak, éles kontrasztot nyújt a város mostani képéhez képest. Hajókázva elhaladunk a yacht- és evezősklub mellett, ami mára már Buenos Aires rekreációs övezetévé nőtte ki magát. A program végén visszaszállunk autóbuszunkba, visszatérünk a szállodába, és felvesszük csomagunkat. Indulás a reptérre és repülés az Iguazú-vízeséshez. Az estét már a víze­sés közelében elhelyezkedő településen töltjük, ahol fakultatív vacsorával várnak bennünket.

6. NAP: IGUAZÚ (ARGENTÍN ÉS BRAZIL OLDAL)

A teljes napot az Iguazú-vízesésnél töltjük, megtekintjük az argentin és a brazil oldalt egyaránt. A vízesés kb. 270 zuhatagból áll, ami 70 nagyobb egységre oszlik. Érthető, hogy több órát is el tudunk tölteni a vízesések megtekintésével. A folyó mentén lévő ösvényeken haladunk. Lenyűgöző az UNESCO Világörökségek Listáján is szereplő zuhatag látványa. A legnagyobb hatást kiváltó rész az „Ördögtorok vízesés”, melyhez különleges elhe­lyezkedése miatt kisvonattal juthatunk el. Leírhatatlan a látvány! 4 km szélességben zubog alá a víz a szemünk láttára. Az életre szóló élmény után visszatérünk szállásunkra.

7. NAP: PARAGUAY – ASUNCIÓN

Reggelit követően átmegyünk Paraguayba és autóbusszal a főváros, Asunción felé vesszük az irányt. A nap során Paraguay buja zöldellő vidékén haladva csodálhatjuk a növényzetet. Forgalom függvényében érkezünk Asunciónba. Rövid buszos és fotóstoppos városnézés. Este szállás, fakultatív vacsora.

8. NAP: ASUNCIÓN – LIMA – PARACAS

A kora reggeli órákban transzfer a repülőtérre és elrepülünk Limába, Peru fővárosába. Érkezést követően buszra szállunk és Paracas irányába utazunk. Útközben megállunk egy inkák előtti kultúrát rejtő romvárosban, Pachacamac-ban. Ennek megtekin­tése után érkezünk Paracasba. A városka környékén is kirándu­lunk, Katedrális szikla, majd a Történeti Múzeumban teszünk látogatást. Éjszakánkat paracasi hotelünkben töltjük.

9. NAP: PARACAS – BALLESTAS-SZIGETEK – ICA – NAZCA

Reggel hajóra szállunk és áthajózunk a Ballestas-szigetekre, mely 3 nagyobb és egy kisebb szigetből áll. Kikötni az állatvi­lág védelme érdekében nem lehetséges, de a hajóról a kb. 2 órás kirándulás alatt láthatjuk az itt élő különleges állatokat, pl. Humbold pingvineket, fókákat. Visszaérkezésünk után Ica telepü­lés mellett tekintünk meg egy különleges sivatagi oázist, majd tovább utazunk Nazcába. Fakultatív program keretében 6 sze­mélyes kis gépekkel 1 órás repülést lehet tenni a Nazca-vonalak felett. Alacsonyan repülünk, a gépből kitekintve jól láthatóak a máig tisztázatlan, rejtélyes eredetű rajzolatok. Fakultatív repü­lés a Nazca-vonalak felett: 50.000,- Ft. Szállás Nazcában.

10. NAP: NAZCA – AREQUIPA

Reggel folytatjuk utunkat Arequipa felé. Varázslatos tájon hala­dunk keresztül. Balra az Andok nyúlványai, jobbra az óceán szik­lákkal tarkított partszakasza. Késő délután érkezünk az Andok déli területén fekvő Arequipába, mely Peru második legna­gyobb városa 2.325 méterrel a tengerszint felett. Útközben megpillantjuk az Ősi Inka utat is. Szálláshely elfoglalása.

11. NAP: AREQUIPA – PUNO

Városnézés a 3 vulkán lábánál található Arequipában. Előttünk magasodik a Misti Vulcano majd 6.000 m (!) magas csúcsa. Jó fotótéma. Az itt uralkodó kellemes klíma miatt építettek ide várost a spanyolok. Séta a városban, megnézzük a XVII. század­ban épült katedrálist és a Santa Catalina kolostort. A kolostor lakásai máig jó állapotban maradtak meg. Különlegességeket tudunk meg az itt élő apácák életviteleiről is. Ezután elhagyjuk Arequipát, szállásunk Punóban lesz. Szabadprogram, alkalmaz­kodás a magaslati klímához, hiszen a város 3.827 méterrel van a tengerszint felett.

12. NAP: PUNO – TITICACA-TÓ – PUNO

A mai napon hajókirándulásra indulunk Urosba, az úszó szi­getekhez a Titicaca-tavon, mely Dél-Amerika legnagyobb és a világ egyik legmagasabban fekvő tava. Az itt élők egy speciális nádból, totorából készítik el a lakóhelyükként szolgáló szigete­ket, amit állandóan javítgatniuk kell. Vásárlási lehetőség nyílik a helyi kézművesek termékeiből. Ezt követően szabadprogram.

13. NAP: PUNO – CUSCO

Reggeli után autóbusszal elindulunk Cusco felé. Az út során ismer­kedünk a helyi növény- és állatvilággal, láthatunk lámát és alpa­kát. Délután megnézzük egy inka város romjait Raqchiban, majd egy bájos Andok falut, Andahuyalillast. Szállás Cuscóban (2 éj).

14. NAP: CUSCO – MACHU PICCHU – CUSCO

Egész napos kirándulást teszünk vonattal a Machu Picchuhoz, az inkák elveszett városához, mely az Urubamba, az inkák szent folyójának völgye felett épült. Az út során gyönyörködünk a táj­ban. Az utolsó szakasz már szinte dzsungelvidéken vezet keresz­tül. A vonatból kiszállva busszal megyünk fel a világ 7 új csodája közé is beválasztott inka emlékhez. Több órán keresztül mutatja be és magyarázza el idegenvezetőnk a citadella és a romterület látnivalóit. Szállásunkra este érünk vissza.

15. NAP: CUSCO – LIMA

Városnézés Cuscóban, mely 3.250 méterrel van a tengerszint felett. Magyar ember számára szokatlan ez a magasság, ezért óvatosan kell mozogni a programok során. Megismerjük a régi fővárost, ami még ma is az Andokban élő indiánok központja. Megtekintjük a katedrálist, a Nap templomát és a belvárost. Déli órákban kirándulunk a város közelében található inka régé­szeti központba, megnézzük Kenkot, Sacsayhuaman titokzatos kőfalait és a Puka-Pukara erőd romjait. Mindkét építménynél láthatjuk azt a lenyűgöző építészeti módszert, ahogy az inkák csupán kézi csiszolásokkal illesztették össze a hatalmas köveket. Programunk végeztével csomagjainkkal a repülőtérre megyünk, és Limába repülünk. Transzfer a szállodánkba.

16. NAP: LIMA – EURÓPA

Reggeli után a főváros felfedezésére indulunk. Limát az 1746‑os földrengés szinte teljes egészében elpusztította, így kevés épület, palota maradt meg a korai időkből. A Fő tér, a Plaza de Armas az elnöki palotával és a városházával még őrzi az egykori pompát. További sétánk során felkeressük a Csendes-óceán partját, a Ferencesek templomát és kolostorát. Látogatást teszünk a Larco Herrera Múzeumban is, majd rövid szabadidőt követően transzfer a repülőtérre és hazaindulás. Éjszaka a repülőgépen.

17. NAP: BUDAPEST

Európai átszállást követően hazaérkezésünk Budapestre a késő esti órákban várható.

Az útlevélnek a hazaérkezés napjától min. 6 hónapig érvényesnek kell lennie. Az ár a belépőjegyeket tartalmazza, de az utasbiztosítást és a helyi borravalókat nem. Oltásokkal kapcsolatos információk a weboldalunkon. Min. létszám: 15 fő. 

Érintett területek

  • Argentína
  • Brazília
  • Peru
  • Rio de Janeiro
  • Lima
  • Paraguay
  • Arequipa
  • Cusco
  • Puno
  • Titicaca-tó
  • Machu Picchu
  • Nazca
  • Amerika
  • Asuncion

További időpontok >>

Indulási időpont

Ajánlatok szűkítése

Ajánlatok

még töltünk