Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

$TO

object(sfOutputEscaperArrayDecorator)#137 (3) {
  ["count":"sfOutputEscaperArrayDecorator":private]=>
  int(27)
  ["value":protected]=>
  array(27) {
    ["id"]=>
    string(2) "38"
    ["name"]=>
    string(12) "Proko Travel"
    ["company_name"]=>
    string(10) "Proko Kft."
    ["company_city"]=>
    string(6) "Szeged"
    ["company_zip"]=>
    string(4) "6720"
    ["company_address"]=>
    string(19) "Feketesas u. 19-21."
    ["vat_number"]=>
    string(13) "11032591-2-06"
    ["company_registration_number"]=>
    string(12) "06-09-002944"
    ["licence_number"]=>
    string(10) "R0857/1993"
    ["email_reservation"]=>
    string(19) "info@prokotravel.hu"
    ["email_reservation2"]=>
    NULL
    ["email_reservation3"]=>
    NULL
    ["websites"]=>
    string(19) "www.prokotravel.hu/"
    ["email_footer_info"]=>
    NULL
    ["order_footer_info"]=>
    NULL
    ["is_travel_agency"]=>
    bool(false)
    ["is_tour_operator"]=>
    bool(true)
    ["is_public"]=>
    bool(true)
    ["is_active"]=>
    bool(true)
    ["insurance_bank"]=>
    NULL
    ["insurance_number"]=>
    NULL
    ["reservation_email"]=>
    NULL
    ["finance_email"]=>
    NULL
    ["nu3_enabled"]=>
    bool(false)
    ["nu3_ta_id"]=>
    NULL
    ["created_at"]=>
    string(19) "0000-00-00 00:00:00"
    ["updated_at"]=>
    string(19) "2014-06-12 13:31:12"
  }
  ["escapingMethod":protected]=>
  string(16) "esc_specialchars"
}
Proko Travel

$result


      

$program


      

$trip


      

$tags


      

$tags_full


  

Utazás alapadatai 2022

Repülő
1 felnőtt
2024-11-26, 15 nap / 14 éj
3 és 4 csillagos szállodák, 2 éj repülőn
Reggeli
1 ágyas
Teljes ár
2.380.000 HUF /1 fő
  
                                                                                

Okos ajánlat

·  A világ legdélebbi szárazföldi pontja
·  Perito Moreno látványos gleccsere
·  Buenos Aires és Santiago De Chile megtekintése
·  Atacama sivatag különleges természeti adottságai

Sokfelé jártam a világban, de amit Patagóniában láttam, ahhoz foghatót szinte sehol sem.
Prónay Gyula – A Proko Travel alapító tulajdonosa

Program

1. NAP: BUDAPEST – BUENOS AIRES

Reggel indulás Budapestről és átszállással Argentína fővárosába, Buenos Airesbe repülünk. Transzfer a szállodába, ahol fakultatív vacsora.

2. NAP: BUENOS AIRES

Városnézés Buenos Airesben, melyet "Dél-Amerika Párizsaként" emlegetnek. Első megállónk a Plaza de Mayo, a város főtere. A téren található a régi és az új városháza, illetve a Katedrális is. San Telmo - az egyik legősibb városrész - felé folytatjuk utunkat, onnan a híres La Boca városrészre megyünk, amely a Caminito utca színes és festői házairól híres. Végül ellátogatunk Recoletaba, a legelegánsabb városrészbe, amely széles sugárutakkal, parkokkal és pompás rezidenciákkal tarkított. Felkeressük a temetőt, ahol Evita és más történelmi személyek is nyugszanak. Este részt vehetünk egy tangó shown, ahol kellemes vacsora mellett gyönyörködhetünk az argentinok híres táncában. Argentin tango show vacsorával: 36.000,- Ft

3. NAP: BUENOS AIRES – TIGRE

Fakultatív program keretében a Paraná folyó deltájában elhelyezkedő Tigre városába látogatunk, ahol felszállunk egy folyami hajóra. Az egyórás hajókirándulás során látványos villákat láthatunk, amelyek csak a vízen keresztül érhetők el. A Paraná folyó deltájának egész évben mérsékelt mikroklímájának köszönhetően különleges fák és virágok nőnek a területen. Fakultatív hajózás: 25.000, - Ft. A hajókirándulás után visszatérünk Buenos Airesbe, ahol a nap zárásaként a gauchok (argentin cowboyok) híres steakjét kóstolhatjuk meg egy fakultatív vacsora keretében. Steakvacsora: 34.000,- Ft.

4. NAP: BUENOS AIRES – USHUAIA

Délelőtt Ushuaiába repülünk. A világ legdélebbi városának tartott Ushuaia a Tűzföld argentin oldalának fővárosa, az Antarktisz kapuja. A városnézés során a főbb látványosságokat tekintjük meg: Kormányzati Hivatal, Helytörténeti Múzeum, és a Normandiai partraszállásban is szolgáló Szent Kristóf hajó roncsai. A programot a Világvége Múzeumnál fejezzük be, ahol megtudhatjuk, hogy a korai felfedezők miként vetették meg lábukat ezen távoli csücskén a világnak. Szállás Ushuaiaban, fakultatív vacsora.

5. NAP: USHUAIA – TIERRA DEL FUEGO NEMZETI PARK

Reggel elindulunk a Tierra del Fuego Nemzeti Parkba, amely az első nemzeti park volt Dél-Amerikában. Gyalogtúra keretében járjuk be a parkot. Megállunk a lenyűgöző panorámával rendelkező Roca-tónál és a tengerszorosnál lévő Lapataia-öbölnél is, ahol nagyszerű képeket készíthet a tájról. Délután egy 3 órás fakultatív hajókiránduláson vehetünk részt a Beagle-csatornán. Ez első megállónk a Madár-sziget lesz, mely színes élővilágáról kapta nevét. Ezután hajóval közelebb kerülünk a Fóka-szigethez, ahol a tengeri emlősök kolóniái élnek. Továbbhaladva elérjük Ushuaia egyik legismertebb pontját: a Les Eclaireurs világítótornyot, amelyet néha "A világ vége” világítótoronynak is emlegetnek. Hajózás a Beagle csatornán: 110 USD (fizetés a helyszínen). Hajókirándulásunk végén visszatérünk szállásunkra.

6. NAP: USHUAIA – EL CALAFATE

A déli órákban elrepülünk El Calafatébe. El Calafate a Los Glaciares Nemzeti Park és a híres Perito Moreno gleccser kapujaként ismert. Fakultatív programként egy félnapos túrán vehetünk részt négykerékmeghajtású jeepekkel. El Calafatétól keletre, az Argentino-tó partján haladunk fel a Mirador del Acantilado kilátóhoz, ahonnan mesés látvány nyílik a tóra és az Andokra. Ezt követően egy barlangfestményeket őrző régészeti lelőhelyet látogatunk meg. Egy másik barlangnál szervezett ebéd vagy vacsora zárja a kirándulást. Jeep túra El Calafateből: 140 USD (fizetés a helyszínen).

7. NAP: EL CALAFATE – PERITO MORENO

Mai napon Dél-Patagónia csúcs látványosságához, a Los Glacieres Nemzeti Parkban található Perito Moreno-gleccserhez látogatunk el. A parkba vezető út során az idegenvezető mindent elmond erről a híres gleccserről. A parkba érve az 5 km hosszú, kilátópontokkal ellátott gyalogos túraútvonalon haladva a csodálatos panorámát élvezhetjük. Lesz elég időnk sétálni és élvezni a lélegzetelállító kilátást, de arra is nyílik lehetőség, hogy aki akar hajóval, egészen közelről figyelheti meg, ahogy a több kilométer széles (!) gleccserből hatalmas jégtömbök omlanak bele a vízbe. Hajózás a Perito Moreno-gleccsernél: 60 USD (fizetés a helyszínen).

8. NAP: EL CALAFATE

Mivel Tűzföld látványosságait igazán a vízről láthatja az ember így ma ismét fedélzetre lépünk, és az Argentino-tó északi ága mentén hajózunk. Miután áthaladtunk a tó legkeskenyebb részén, a hajó az Upsala-csatorna felé veszi az irányt, ahol a gleccserről leszakadó jéghegyek között haladunk tovább. A Spegazzini-gleccsernél kiszállunk, hogy egy rövid sétát tegyünk egy 300 méter hosszú ösvényen, ahonnan lélegzetelállító kilátás nyílik a gleccser-öbölre. Ebédet az ottani menedékházban lehet elfogyasztani. Gyönyörű képekkel a birtokunkban érünk vissza szállásunkra késő délután.

9. NAP: EL CALAFATE – PUERTO NATALES

A már Chiléhez tartozó Puerto Natalesbe utazunk. Érkezés után transzfer a szállodába. Fakultatív vacsora a szálláson.

10. NAP: PUERTO NATALES – TORRES DEL PAINE

Ma Torres del Paine Nemzeti Parkba látogatunk. Első megállónk Chile egyik nevezetes barlangja, a Milodón-barlang. Nevét onnan kapta, hogy itt fedezték fel egy már kihalt lajhár faj (Mylodon) maradványait. Ezután folytatjuk utunkat a parkba. A parkban a Grey-tó kilátójából csodás panoráma nyílik a Grey-gleccserre. Miután elfogyasztottuk piknik ebédünket, megkezdjük kirándulásunk második szakaszát. Újabb kilátót keresünk fel, a Nordenskjöldöt, ahol meseszép a látvány a Nordenskjöld-tóra háttérben a hegyekkel. Ezután visszatérünk a szállásra, majd fakultatív vacsora.

11. NAP: PUERTO NATALES

Ma egy fakultatív hajókirándulást teszünk a Balmaceda- és Serrano-gleccser vidékére. A kirándulás során megismerkedhetünk Patagónia fjordjaival, őshonos növény- és állatvilágával, gyönyörködhetünk a gleccserek látványában miközben egy finom whiskyt iszunk jéggel. Késő délután érkezik vissza hajónk Puerto Natalesbe. A kirándulás időjárási viszonyoktól függő. Fakultatív hajókirándulás a Balmaceda- és a Serrano-gleccserhez ebéddel: 280 USD (fizetés a helyszínen).

12. NAP: PUERTO NATALES - PUNTA ARENAS - SANTIAGO DE CHILE

Puerto Natalesből transzfer Punta Arenas repterére, ahonnan tovább repülünk Santiago de Chilébe. Érkezés után transzfer a szállásra. Fakultatív vacsora a szállodában.

13. NAP: SANTIAGO DE CHILE

Ma városnézésre indulunk. A túra a Plaza de la Constitución téren kezdődik, amelyet kormányzati épületek vesznek körül. Ezután meglátogatjuk a város történelmi központjának magját, a Plaza de Armas-t, amelyet történelmi épületek vesznek körül, mint például a Santiago Katedrális. A történelmi központ közelében található a központi piac és a Szépművészeti Múzeum. A túra a város legmodernebb részén folytatódik, miközben az idegenvezető elmagyarázza a város történetének legjelentősebb részleteit. Délután egy szőlőbirtokra látogatunk, ahol vezetett túra keretében a szőlőültetvényen végig járunk, megismerjük a borkészítés folyamatát és kóstolót is kapunk. Ezután visszamegyünk a szállásra, fakultatív vacsora.

14. NAP: SANTIAGO DE CHILE – BUDAPEST VAGY HOSSZABBÍTÁS AZ ATACAMA-SIVATAGHOZ

A mai napon, akik úgy döntöttek, hogy hazautaznak, nekik transzfer a repülőtérre és Budapestre utazás. Érkezés Budapestre 15. nap délutánján. A hosszabbítást választók Santiago de Chiléből Calamába repülnek, majd transzfer San Pedro de Atacamába. Az Atacama-sivatag szívében található San Pedro de Atacama egy oázis, az élet létfontosságú forrása a világ legszárazabb sivatagában. A mai napon a Laguna Piedrához látogatunk, amelynek felszínén lebegni lehet magas sótartalma miatt. A Tebinquiche lagúnában az Andok vulkánjainak visszatükröződését fogjuk látni. Végül a két kisebb lagúnát magába foglaló Ojos del Salar-nál állunk meg, amelyet lélegzetelállító táj ölel körül.

15. NAP (HOSSZABBÍTÁSSAL): SAN PEDRO DE ATACAMA

A mai nap egy egész napos kiránduláson veszünk részt. San Pedro de Atacamától délre, a Sico határátkelő felé haladunk. Első megállónk egy tamarugo erdőben lesz. A tamarugo egy őshonos fafaj, amely egyedül itt, az Atacama-sivatagban található meg. Folytatjuk utunkat a Miscanti és Miñiques lagúnákhoz, amelyek több mint 4000 méterrel a tengerszint felett találhatóak. Mindkettő lagúnát a föld felszínéről származó vízforrások táplálják. Következő megállónk a Salar de Atacama, Chile legnagyobb sós síksága. Elérjük a sós síkság magját, a Chaxa lagúnát, ahol akár három különböző flamingófajt is láthatunk. A sós síkság közelében meglátogatjuk Toconao városát, hogy megismerjük az övezet kultúráját. A város vulkanikus eredetű kőből épült és híres az ugyanebből az anyagból készült kézműves tárgyairól.

16. NAP (HOSSZABBÍTÁSSAL): SAN PEDRO DE ATACAMA – EL TATIO – SANTIAGO DE CHILE

Kora reggel hagyjuk el a várost és a 1,5 órányi autóútra található Tatio gejzírmezőre utazunk, ahol több mint 80 aktív gejzír található. Ez a terület a legnagyobb geotermikus mező a déli féltekén és az egyik legnagyobb a világon. Megállunk egy vizes élőhelynél, hogy megnézzük a hely állatvilágát, miközben elfogyasztjuk reggelinket. Ezután tovább utazunk, hogy megnézzük a Putana aktív vulkánt. (A túra megfelelő ruházatot igényel a nulla fok alatti hőmérséklethez). Visszarepülünk Santiago de Chilébe. Fakultatív vacsora, szállás

17. NAP (HOSSZABBÍTÁSNÁL): SANTIAGO DE CHILE – REPÜLŐ

Transzfer a repülőtérre és hazaindulás. Éjszaka a repülőn.

18. NAP (HOSSZABBÍTÁSNÁL): EURÓPA – BUDAPEST

Európai átszállás után, délután érkezünk Budapestre.

Érintett területek

  • Argentína
  • Chile
  • Uruguay
  • Buenos Aires
  • Santiago de Chile
  • El Calafate
  • Ushuaia
  • Amerika
  • Montevideo
  • Patagónia
  • Buenos Aires tartomány
  • Tigre
  • San Pedro de Atacama

További időpontok >>

Indulási időpont

Ajánlatok szűkítése

Ajánlatok

még töltünk