Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

$TO

object(sfOutputEscaperArrayDecorator)#137 (3) {
  ["count":"sfOutputEscaperArrayDecorator":private]=>
  int(27)
  ["value":protected]=>
  array(27) {
    ["id"]=>
    string(2) "38"
    ["name"]=>
    string(12) "Proko Travel"
    ["company_name"]=>
    string(10) "Proko Kft."
    ["company_city"]=>
    string(6) "Szeged"
    ["company_zip"]=>
    string(4) "6720"
    ["company_address"]=>
    string(19) "Feketesas u. 19-21."
    ["vat_number"]=>
    string(13) "11032591-2-06"
    ["company_registration_number"]=>
    string(12) "06-09-002944"
    ["licence_number"]=>
    string(10) "R0857/1993"
    ["email_reservation"]=>
    string(19) "info@prokotravel.hu"
    ["email_reservation2"]=>
    NULL
    ["email_reservation3"]=>
    NULL
    ["websites"]=>
    string(19) "www.prokotravel.hu/"
    ["email_footer_info"]=>
    NULL
    ["order_footer_info"]=>
    NULL
    ["is_travel_agency"]=>
    bool(false)
    ["is_tour_operator"]=>
    bool(true)
    ["is_public"]=>
    bool(true)
    ["is_active"]=>
    bool(true)
    ["insurance_bank"]=>
    NULL
    ["insurance_number"]=>
    NULL
    ["reservation_email"]=>
    NULL
    ["finance_email"]=>
    NULL
    ["nu3_enabled"]=>
    bool(false)
    ["nu3_ta_id"]=>
    NULL
    ["created_at"]=>
    string(19) "0000-00-00 00:00:00"
    ["updated_at"]=>
    string(19) "2014-06-12 13:31:12"
  }
  ["escapingMethod":protected]=>
  string(16) "esc_specialchars"
}
Proko Travel

$result


      

$program


      

$trip


      

$tags


      

$tags_full


  

A Balkán ismeretlen szeglete: Albánia és Észak-Macedónia

Utazás alapadatai 2022

Repülő
1 felnőtt
2024-08-10, 8 nap / 7 éj
3 és 4 csillagos szállodák
Félpanzió
1 ágyas
Teljes ár
494.000 HUF /1 fő
  
                                                                                

Okos ajánlat

·  Érdekes városok, mesés tájak
·  Macedónia legszebb tavát is felkeress ük
·  Programok a különleges Dél-Albániáig
·  Csobbanási lehetőség az Adriai-tengerben

A Balkán még ma is rengeteg felfedezésre váró csodát rejt. Albánia és Észak-Macedónia igazi gyöngyszemeket rejtő helyszínei tárulnak fel az út során.
Dr. Balogh Ádám – Balkán szakértő

Program

1. NAP: BUDAPEST– TIRANA

Menetrend függvényében várhatóan az esti órákban repü­lés Budapestről Tiranába. Este szállás elfoglalása. A késői érke­zés miatt, ezen a napon nincs vacsora. Budapestről naponta egy repülőgép indul Tiranába. Ehhez kell alkalmazkodnunk. Amennyiben a repülőgép indulásában változás következne be, akkor a programot (és a vacsorát) ehhez alakítjuk.

2. NAP: KRUJA – DURRES – BERAT

Reggeli után sétát teszünk Krujában a régi piac környékén, majd felsétálunk a hegyre, ahol felkeressük a Szkander bég –, majd a Néprajzi Múzeumot. Ezt követően Durres ősi városába indulunk, amely Albániának tengerészeti szempontjából is az egyik legfon­tosabb települése. Városnézésünket az Amfiteátrummal kezdjük, mely annak idején a Balkán-félszigeten a legnagyobb, 15.000 fő befogadására alkalmas nézőtérrel rendelkezett. Láthatunk itt egy ritka mozaikkal borított falat is, ami a II. századból szárma­zik. Elhagyjuk Durrest és Beratba indulunk. A város központja felé haladva a helyi építészetre jellemző házakat tekinthetünk meg. Meglátogatjuk az itt található várat is, ami egy köves dombra épült 260 méterrel a tenger szintje felett. Falai adnak otthont az Onurfi Múzeumnak, amit szintén meg lehet tekinteni. A város­ban töltött idő alatt több mecsetre és a Gorica hídra is vethetünk néhány pillantást. A napi program végeztével berati szállásunkra megyünk és megvacsorázunk.

3. NAP: BERAT – ELBASAN – OHRID

Megreggelizünk és útnak indulunk Macedónia felé. A határt Elbasannál lépjük át. Dél körül érkezünk Ohridba. A város egy csodaszép tó partján található, mely Világörökség. Körülnézünk az óvárosban, meglátogatjuk a Sámuel Erődöt, melynek 3 km hosszan húzódó falát tizennyolc bástya és négy várkapu tagolja. Egykor a Balkán-félsziget egyik legbevehetetlenebb várának számított. A Szent Szófia a város legszebb ortodox temploma, több mint 1.000 éves. Programunk végeztével elfoglaljuk szállá­sunkat Ohrid városában és megvacsorázunk.

4. NAP: OHRID – SVETI NAUM – KORCA

Reggeli után megtekintjük a Csontok-öblét, melynek külön­legessége, hogy a tóra épült és tulajdonképpen egy skan­zen. Folytatva napi programunkat a Sveti Naum kolostorhoz megyünk fel, ahonnan csodálatos látvány nyílik az Ohridi-tóra, ez remek alkalom fotók készítésére. A bizánci stílusú temp­lom több mint 1000 éves. Érdekesség a szabadon közlekedő pávák látványa. A kolostor megtekintése után visszaindulunk Albániába, és most az ország dél-keleti szegletét látogatjuk meg. Teszünk egy sétát Korcában, a 60.000 lakosú város köz­pontjában, majd szállásunkra megyünk és megvacsorázunk.

5. NAP: KORCA – PERMET – GJIROKASTRA

Reggel Gjirokastra felé indulunk. A városba érve először a Múzeumvárost nézzük meg, ami 2005 óta az UNESCO Világörökség részét képezi. Az egymás fölé épült karakterisztikus házak érdekes tornyokat idéznek. Nagyon különböznek egymás­tól. Egyetlen közös dolog van bennük, az építési kő. Meglátogatjuk a várat, amely teraszként magasodik a város fölé és lehetőséget nyújt arra, hogy a vidéket fentről is megszemléljük. Felkeressük a Nemzeti Hadászati Múzeumot, ahol nagyon sokféle fegyvert tekinthetünk meg, az őskortól kezdve. Ezek érdekessége, hogy Albániában készültek. Éjszakánkat Gjirokastrában töltjük.

6. NAP: BLUE EYE – SARANDA – BUTRINTI – LLOGARA

Reggeli után útnak indulunk, és először megtekintjük a Blue Eye természetes vízforrást, majd Saranda tengerparti városába megyünk, ahol lesz szabadprogram, és lehetőség nyílik egy sétát tenni a tengerparton. A napunk fénypontja Butrint ókori városa lesz. Itt megnézzük a régi amfiteátrumot, Aesculapis templomát, a Keresztelő Kápolnát, amit csodás színes mozai­kokkal dekoráltak, majd sétát teszünk a régi városfal mentén. A régi erőd, ami egy kis múzeumnak is otthont ad, egyike az utolsó háborítatlan területeknek a mediterrán térségben. Este a szállásunk Llogarában lesz, ahol megvacsorázunk, és kipihenjük a nap fáradalmait.

7. NAP: LLOGARA – APOLLONIA – TIRANA

Reggeli után az Albán Riviéra felé indulunk, elhaladunk Lukova, Borsh, Qeparo és Himara csodás kis falvai mellett, majd a Llogara Nemzeti Parkon keresztül folytatjuk utunkat. A busz­ból gyönyörködhetünk a csodás tájban. Délutáni nézelődésün­ket Apolloniában kezdjük, amely Albánia egyik a legismertebb archeológiai látványossága. Itt is megnézzük az Amfiteátrumot és a kolostorkertet, ahol láthatunk egy bizánci stílusú templo­mot is, amely a XIV. században épült. A városban felkeressük többek közt a Mozaik házat, a Szent Mária templomot és a bel­várost. A látványosságok megtekintése után folytatjuk utun­kat északi irányba. Útközben megállunk egy kis csobbanásra az Adriai-tengerben. Este foglaljuk el szállásunkat Tiranában.

8. NAP: TIRANA – BUDAPEST

Reggeli után a főváros felfedezésére indulunk. Sétát teszünk a főutcán, ahol láthatjuk az egyetem épületét, az elnök hiva­tali irodáját és megtekintjük a Művészeti Galériát is. Elsétálunk a Szkander bég térre, ahol a Kultúra Palotája és az Óratorony található. Lefényképezhetjük a XVIII. században épült E’them Bey mecsetet is. Délután lesz lehetőség a szabadprogram alatt étkezésre, egyéni sétára is és ajándékvásárlására. A kora esti órákban visz ki autóbuszunk bennünket a reptérre. Késő este repülés Budapestre.

Érintett területek

  • Albánia
  • Durres
  • Macedónia
  • Saranda
  • Tirana
  • Kruja
  • Berat
  • Apollonia
  • Gjirokaster
  • Ohrid
  • Balkán
  • Korca

További időpontok >>

Indulási időpont

Ajánlatok szűkítése

Ajánlatok

még töltünk