A Balkán ismeretlen szeglete

Albánia / Körutazás Albániában

Szállás típus: Program szerint
Utazás módja: Repülő
Ellátás: leírás szerint
Időtartam: 9 éj
Típus: Körutazás
Útazonosító: 448665
Időpont választás

Válaszd ki melyik időpont vagy szobatípus érdekel


 

Leírás:

?  Repülővel Budapest - Tirana - Budapest útvonalon
?  Programok a különleges Dél-Albániáig
?  Két érdekes ország megtekintése
?  Macedónia legszebb vidékét keressük fel

"A Balkán még ma is rengeteg felfedezésre váró csodát rejt. Albánia és Macedónia igazi gyöngyszemeket rejtő helyszínei tárulnak fel az út során."
Dr. Balogh Ádám - 12 éve idegenvezető - Balkán-specialista

Program:

1. NAP: BUDAPEST - TIRANA - KRUJA

Repülővel indulunk Albánia fővárosába. Tiranába érkezés várha­tóan a kora délutáni órákban. Miután felvettük csomagjainkat buszra szállunk és Kruja középkori hangulatot idéző városába indulunk. Sétát teszünk a régi piac környékén, majd felsétá­lunk a hegyre, ahol felkeressük a Skanderbeg- majd a Néprajzi Múzeumot. Szállásunk és vacsoránk ebben a középkori hangu­latú városban lesz.

2. NAP: KRUJA - DURRES - BERAT

Reggeli után Durres ősi városába indulunk, ami Albániának ten­gerészeti szempontjából is az egyik legfontosabb települése. Városnézésünket az Amfiteátrummal kezdjük mely a Balkán-félszigeten a legnagyobb, 15 ezer néző befogadására alkalmas nézőtérrel rendelkezett. Láthatunk itt egy ritka mozaikkal borí­tott falat is, ami a II. századból származik. Elhagyjuk Durrest és Beratba indulunk. A város központja felé haladva a helyi építé­szetre jellemző házakat tekinthetünk meg. Meglátogatjuk az itt található kastélyt is, ami egy köves dombra épült 260 méterrel a tenger szintje felett. Falai adnak otthont az Onurfi Múzeumnak, amit szintén meg lehet tekinteni. A városban töltött idő alatt több mecsetre és a Gorica hídra is vethetünk néhány pillan­tást. A napi program végeztével berati szállásunkra megyünk és megvacsorázunk.

3. NAP: BERAT - ELBASAN - OHRID

Megreggelizünk és útnak indulunk Macedónia felé. A határt Elbasannál lépjük át. Dél körül érkezünk Ohridba. Körülnézünk az óvárosban, meglátogatjuk a Sámuel Erődöt és a legszebb ortodox templomot. Programunk végeztével elfoglaljuk szállá­sunkat Ohrid városában és megvacsorázunk (2 éj).

4. NAP: OHRID - BITOLA - OHRID

Reggel buszra szállunk és Bitola felé vesszük az irányt a Galichica Nemzeti Parkon keresztül, miközben a buszból csodálatos ter­mészeti képek tárulnak elénk. Bitolába érkezve meglátogatjuk a Szent Dimitri templomot, ami a XIX. században épült, majd felújították és jelenleg az egyik legnagyobb templom a Balkán-félszigeten. Megnézzük a Yeni mecsetet, ami 1559-ben épült és jelenleg művészeti galériaként funkcionál, és a város központ­jában vethetünk egy pillantást az óratoronyra is. Városnézésünk végeztével Heraclea Lyncestis ókori városába buszozunk. Ez volt az első jelentősebb város, amit a Palegonia völgyben alapítottak időszámításunk előtt a negyedik században. Programunk után visszamegyünk Ohridba. Szállás, mint előző nap.

5. NAP: OHRID - SVETI NAUM - KORCA

Reggeli után a Sveti Naum kolostor látogatásával kezdjük a napot, ahonnan csodálatos látvány nyílik az Ohridi-tóra, így ez egy remek alkalom fotók készítésére. A kolostor megtekintése után visszaindulunk Albániába, most az ország dél-keleti szeg­letét látogatjuk meg. Teszünk egy sétát a város központjában, majd szállásunkra megyünk Korcaban, és megvacsorázunk.

6. NAP: KORCA - PERMET - GJIROKASTRA

Reggel Gjirokastra felé indulunk. A városba érve először a Múzeum Várost nézzük meg, ami 2005 óra az UNESCO világörök­ség részét képezi. A karakterisztikus házak a tornyokat idézik és egymás fölé épültek. Nagyon különböznek egymástól, egyetlen egy közös dolog van bennük: a kő. Meglátogatjuk a város kasté­lyát, ami teraszként magasodik a város felé és lehetőséget nyújt, arra hogy a tájat fentről is megszemléljük. Látogatást teszünk a Nemzeti Fegyver Múzeumban ahol nagyon sokféle harci esz­közt megtekinthetünk, az őskortól kezdve melyeket Albániában készítettek. Éjszakánkat Gjirokastraban töltjük.

7. NAP: GJIROKASTRA - BLUE EYE - BUTRINTI - SARANDA - LLOGARA

Reggeli után útnak indulunk, és először megtekintjük a Blue Eye természetes vízforrást, majd Saranda tengerparti városába megyünk, ahol lesz szabadprogram, és lehetőség nyílik egy sétát tenni a tengerparton. A napunk fénypontja Butrint ókori városa lesz. Itt megnézzük a régi amfiteátrumot, Aesculapis templomát, a Keresztelő Kápolnát, amit csodás színes mozaikokkal dekoráltak, majd sétát teszünk a régi városfal mentén. A régi erőd, ami egy kis múzeumnak is otthont ad, egyike az utolsó háborítatlan terüle­teknek a mediterrán térségben. Este a szállásunk Llogarában lesz, ahol megvacsorázunk, és kipihenjük a nap fáradalmait.

8. NAP: LLOGARA - APOLLONIA - TIRANA

Reggeli után az Albán Riviéra felé indulunk, elhaladunk Lukova, Borsh, Qeparo és Himara csodás kis falvai mellett, majd a Llogara Nemzeti Parkon keresztül folytatjuk utunkat. A buszból gyönyör­ködhetünk a csodás tájban. Délutáni látogatásunkat Apolloniaban kezdjük, ami egy a legismertebb archeológiai látványosságok közül az országban. Itt is megnézzük az Amfiteátrumot és a kolos­tor kertet, ahol láthatunk egy bizánci stílusú templomot is, amely a XIV. században épült. A városban felkeressük többek közt a Mozaik házat, a Szent Mária templomot és a belvárost. Folytatjuk utunkat Tiranába, szállás elfoglalása (2 éj), majd vacsora.

9. NAP: TIRANA

Reggeli után szabadidő és strandolási lehetőség. A busz kivi­szi a csoportot a tengerpartra, de aki pihenne, természetesen maradhat a hotelben is. Szállás és vacsora, mint az előző este.

10. NAP: TIRANA - BUDAPEST

Az egész napot Tirana felfedezésével töltjük. Sétát teszünk a főut­cán, ahol láthatjuk az egyetem épületét, az elnök hivatali irodáját és megtekintjük a Művészeti Galériát is. Elsétálunk a Skanderbeg-térre ahol a Kultúra Palotáját és az Óratornyot láthatjuk. Vethetünk néhány pillantást a XVIII. században épült E'them Bey mecsetre is. Sétánk végén bemegyünk a Nemzeti Történeti Múzeumba, és megnézzük annak kiállításait. Lehetőség van felvonóval fel­menni a Dajti-hegyre. Délután a Bunkart 2 Múzeumot látogatjuk meg, a kiállítás Albánia kommunista periódusára enged rálátást. Programunk végeztével a repülőtérre megyünk és hazautazunk Budapestre. Érkezés várhatóan az esti órákban.

Szállás: 3 és 4 csillagos szállodák

Ellátás: Félpanzió

Közlekedés: Repülővel