MGYT Északkelet-Magyarországi Területi Szervezetének Tudományos és Továbbképző Ülése


Kedves Kollégák!

A Velkey László Gyermekegészségügyi Központ nevében tisztelettel hívok minden gyermekegészségügyi ellátásban dolgozó, vagy az iránt érdeklődő kollégát a Magyar Gyermekorvosok Társasága Északkelet-Magyarországi Területi Szervezetének Tudományos és Továbbképző Ülésére. A rendezvény helyszíne idén a festői szépségű Lillafüred, ahol a patinás Palotaszálló biztosít helyet a szakmai programoknak, amely mellett a résztvevőknek lehetőségük nyílik a vadregényes Bükk megismerésére is.
A Gyermekegészségügyi Központ Miskolcon, 1976. őszén nyitotta meg kapuit betegei előtt és az elmúlt 40 évben az ország egyik legnagyobb, legszélesebb értelemben specializált gyermekellátási intézményeként látta el feladatát mind a betegellátás, mind a képzés és kutatás területén. Területi szervezetünk tudományos ülése így összekapcsolódik jubileumunk eseményével és lehetőséget biztosít arra, hogy méltó módon együtt ünnepeljük meg ezt az évfordulót.
A szakmai rendezvény a gyermekgyógyászat szinte minden területét felöleli, ahol az előadók továbbképző jellegű és saját tudományos munkákat mutathatnak  be, a hallgatóság számára pedig továbbképzésre és szakmai megbeszélésekre nyílik kiváló lehetőség. A kongresszusra tisztelettel várjuk a gyógyszer-, műszer- és gyógyászati segédeszközipar szereplőit, akik számára kitüntetett lehetőséget biztosítunk termékeik megismertetésére és szimpóziumok szervezésére, ahol a legaktuálisabb témák megvitatására is mód nyílik.
A konferencia és továbbképzés, valamint a jubiláló intézményünk nevében szeretettel várok mindenkit, a helyi szervezőbizottságunk mindent el fog követni annak érdekében, hogy egy felejthetetlen szakmai és társasági program részesei legyenek a hozzánk látogatók.

 

Tisztelettel:
Prof. Dr. Barkai László MTA doktor
egyetemi tanár, igazgató
Velkey László Gyermekegészségügyi Központ