Ár:
Dátum:

NYUGAT-KARIB TÉRSÉG RÖVIDEN - 5 éjszakás h...

Amerikai Egyesült Államok / Florida

Szállás típusa:
Hajó kabin
Időtartam:
5 éj
Utazás módja:
Hajó
Szobatípus:
I-ZI, 2 felnőtt
Ellátás:
Teljes ellátás
Útazonosító:
419706

294 €-tól részletek

A BAHAMÁK ÉS KEY WEST - 4 éjszakás hajóút,...

Amerikai Egyesült Államok / Florida

Szállás típusa:
Hajó kabin
Időtartam:
4 éj
Utazás módja:
Hajó
Szobatípus:
I-ZI, 2 felnőtt
Ellátás:
Teljes ellátás
Útazonosító:
454870

316 €-tól részletek

Információk

Útlevél
Az utazáshoz 2006. okt. 26. után kiállított, biometrikus (bordó) útlevél szükséges, amelynek a hazautazást követően további 6 hónapig érvényesnek kell lennie. Az érvényes útlevél beszerzése az utas felelőssége.

Vízum
Magyar állampolgár vízum nélkül utazhat az Egyesült Államokba, azonban rendelkeznie kell ESTA engedéllyel. Az engedély beszerzését irodánk segíti, de felelőssége az engedély elbírálására nem terjed ki. Az ESTA engedély két évig érvényes, többszöri kiutazásra jogosít fel, alkalmanként maximum 90 napos kinttartózkodással. Az Egyesült Államokba a belépést az érvényes vízum, ill. ESTA engedély nem garantálja, a végső döntést a belépési pontnál a Bevándorlási Hivatal tisztviselője hozza meg. Az Amerikai Bevándorlási Hivatal döntéséért az utazási iroda felelősséget nem vállal, az ebből eredő valamennyi kár az utast terheli.

Részvételi díj
A programoknál ismertetjük, hogy a részvételi díj milyen szolgáltatásokat tartalmaz. Áraink 1 USD = 230 HUF Raiffeisen bank valuta eladási árfolyamig változatlanok. Az árfolyamváltozás függvényében a megadott árak módosulhatnak.
A befizetés rendje: az utazási szerződés megkötésekor a részvételi díj 40%-a, a fennmaradó összeg az utazás megkezdése előtt 35 nappal fizetendő. 35 napon belüli foglalás esetén a teljes összeg fizetendő.

Időjárás
A Keleti-part időjárása és hőmérséklete hasonló az itthonihoz. Floridában a napi átlaghőmérséklet januárban 23 C, júliusban 31 C. A Nyugati-part északi részén a hosszú tavasz és kellemes ősz, Dél-Kaliforniában a mediterrán éghajlat jellemző. A Hawaii-szigeteken trópusi éghajlat uralkodik, közel állandó hőmérséklettel.

Időeltolódás
Az itthoni téli időszámításhoz képest New York - Florida : -6 óra, Los Angeles – San Francisco: - 9 óra, Hawaii: - 11 óra

Repülőgépes utazások
Az utazás menetrendszerinti járatokon történik. A légitársaságok a menetrendváltozás jogát fenntartják. Az interkontinentális járatokon az utasok a napszaknak megfelelő étkezést kapnak. A feladható poggyászok száma személyenként 1 db, súlyhatár poggyászonként 23 kg (plusz bőrönd ára 50-100 USD vagy € - légitársaságtól függően ). A fedélzetre vihető kézipoggyász súlya max. 8-10 kg, mérete: 50 x 40 x 20 cm.

Repülőtéri illeték
Az illeték a részvételi díjon felül fizetendő, összege az árfolyamváltozás és a légitársaságok által érvényesített díjak függvényében változik.
Közlekedés a körutazások során

A csoportos körutazásoknál az országon belüli közlekedést a külföldi partner biztosítja. A légkondicionált autóbuszok mérete a csoport létszámától függ. Az autóbuszon előzetes helyfoglalás nem lehetséges.

FIGYELEM! A körutazásoknál utasonként 1 bőrönd + 1 kézipoggyász vihető díjmentesen!

A szabad programok során helyi közlekedésre nagyvárosokban a metrót vagy taxit javasoljuk.

Idegenvezetés
A csoportos körutaknál az USA-ba történő érkezéstől elutazásig a megadott program szerint magyar (vagy angol) nyelvű idegenvezető kíséri a csoportot.

Szállodák
Az amerikai szállodák kategória besorolása általában megegyezik az európai szabványokkal. A kategórián belüli változtatás jogát az amerikai partner fenntartja.

Ellátás
A katalógusban megadott részvételi díjak nem tartalmaznak étkezést. A hotelek környezetében számtalan reggeliző, kávézó, étterem és gyorsbüfé található, így változatos étkezési lehetőségek közül lehet választani. A gyorséttermekben 10-15 USD körül kínálnak menüt, a középkategóriás éttermek árai 30-50 USD között mozognak. Figyelem: az alkohol fogyasztása az utcán tilos.

Gépkocsibérlés
A nagy távolságok miatt, szinte az Egyesült Államok egész területén javasoljuk a gépkocsibérlést. Fontos tudni, hogy az autó felvételéhez a bérlő nevére kiállított és dombornyomásos hitelkártya szükséges. A gépkocsi felvételekor depozitot kérnek, az összeget a kártyán zárolják és a gépkocsi sérülésmentes leadását követően 5 -14 napon belül oldják fel. Készpénz depozitot nem fogadnak el. Bérlési feltételként megszabott minimum korhatár 21 év és a bérlőnek legalább egy éves vezetői tapasztalattal kell rendelkeznie. Be nem töltött 25 éves korig pótdíjat számolnak fel.

Utasbiztosítás
A honlapunkon szereplő programok utasbiztosítást nem tartalmaznak. Megkötése ajánlott. Irodánkban az EUB utasbiztosítási termékei közül választhat. Részletes információ megtalálható a www.szerviziroda.hu vagy a www.eub.hu honlapon.

Útlemondási biztosítás
Programjaink nem tartalmazzák az útlemondási biztosítást. Megkötése ajánlott. A részletekről érdeklődjön irodánkban.

Borravaló
Éttermekben, szállodákban elvárt a 10-15 %-os borravaló (tip). Egyes esetekben az étlapon szereplő árak tartalmazzák a borravalót, ezt az étlapon külön jelölik.

Vásárlás
Népszerűek a már nálunk is jól ismert bevásárlóközpontok (Mall-ok). A termékek árai általában nem tartalmazzák a helyi adót, ezért gyakran előfordul, hogy az árcédulán feltüntetett összegnél többet kell fizetnünk. Az adó mértéke államonként változik.

Közbiztonság
A világon bárhol érvényes szabályokat itt is be kell tartani. A veszélyesebb városrészeket turistaként nem ajánlatos látogatni. Sötétedés után a nagyvárosokban javasoljuk a taxival történő közlekedést.

Mobiltelefon
A 3 sávos készülékek használhatók.

Országhívószám
+ 1

Hálózati feszültség
110 Volt, a csatlakozások eltérnek az európai szabványtól.

Egészségügyi előírások
Kötelező védőoltás nincs.

Hivatalos nyelv
angol

Hivatalos pénz
1 USA dollár ( USD ) = 100 cent

Ünnepek
Az európai hagyományoktól eltérő. A munkaszüneti napok szinte csak a szövetségi alkalmazottakra, iskolákra érvényesek, a magánszektorban (ha nem hétvégére esik) a munkaadó dönt róla. A szövetségi ünnepek valamennyi államban érvényesek, de ezen felül önálló ünnepeik is vannak, amelyek az adott állam területén érvényesek.

Állandó dátumú szövetségi ünnepek:Újév január 1.
Függetlenség napja július 4.
Colombus napja október 12.
Veteránok napja november 11.
Karácsony december 25.

Változó dátumú szövetségi ünnepek: Martin Luther King születésnapja, január első hétfője
Washington születésnapja február harmadik hétfője
Háborús hősök emléknapja május utolsó hétfője
Munka ünnepe szeptember első hétfője
Hálaadás napja november negyedik csütörtöke

Irodánk által ajánlott utazási típusok
Csoportos utak, helyi magyar nyelvű idegenvezetéssel: Az év különböző szakában szervezett utazásokat indítunk. A célállomásig az utasok egyénileg utaznak, az Egyesült Államokba történő érkezéstől távozásig a megadott programok szerint a csoportot helyi, magyarul beszélő idegenvezető kíséri.

Garantált indulású csoportos körutak, angol nyelvű idegenvezetéssel: Az angol nyelvű idegenvezető által kísért körutazások garantált időpontokban indulnak. A túrák a jelzett városokból a helyi idegenvezető kíséretével a kora reggeli órákban indulnak, ezért javasolt az indulást megelőző éjszakát már a helyszínen tölteni.

Egyéni utazás – Fly and Drive: Népszerű egyéni utazási forma, amelyben az útvonalat és valamennyi szolgáltatást az utas igénye szerint állítunk össze és biztosítunk de előre meghatározott útvonalú programokra is lehet jelentkezni

Egyéni utazás, magyar nyelvű asszisztenciával: Egyéni utazásához Miami Beach-en és New Yorkban, külön díjazás ellenében programjaihoz segítséget nyújtó magyar nyelvű asszisztenciát tudunk biztosítani.

Egyéni szállásfoglalás: Az utas kívánsága és igénye szerint az általa jelzett városokban, ill nemzeti parkokban akár egy-egy éjszakára is szállást biztosítunk.

Városlátogatások: A hosszú repülőutak miatt klasszikus városlátogatásra elsősorban a Keleti-Part városait – New York, Boston, Washington, Miami - javasoljuk. Ezek a városok pár éjszakás tartózkodással alkalmasak egy rövidebb ismerkedésre. A városnézéseket Hop On-Hop Off városnéző buszok segítik. New Yorkban (és általában a többi városban) a Hop On-Hop Off városnéző buszok 20-30 percenként indulnak és meghatározott útvonalon közlekedve érintik a város minden érdekes pontját. A járművek a jelentősebb látnivalóknál megállnak, ott leszállhatnak, megtekinthetik, és a következő járattal továbbbuszoznak az újabb látnivalóig. A jegyek két napra érvényesek. (irodánkban városnéző buszjegy is foglalható).

City Pass: Ezzel a bérlettel a nagyvárosok legfontosabb látnivalói kedvezményes áron tekinthetők meg. A City Pass a jelentősebb városokban 7-9 napra érvényes belépőt biztosít a legismertebb idegenforgalmi látnivalókba. City Pass-al rendelkező városok: New York, Boston, Chicago, Hollywood –Walk of Fame, Philadelphia, San Francisco, Seattle.

Tengerparti üdülések
Florida:
A kellemes éghajlatú Floridába mind a négy évszakban javasoljuk az utazást. Miami Beach tengerpartja a pihenésre, Orlando látnivalói izgalmas programok bonyolítására alkalmasak.
Hawaii-szigetek:
A földgolyó túlsó oldalán elhelyezkedő varázslatos szigetvilág megkapó színeivel, bájával lenyűgözi a látogatót. Hawaii a meleg, trópusi éjszakákról, az érintetlen, buja természetről, a vad szépségű tűzhányóiról és finom homokos tengerpartjáról ismert. Az elegáns tengerparti nyaralásra és mozgalmas éjszakai életre vágyó utasok részére Waikiki Beach nyújtja az ideális lehetőséget. A polinéz kultúra hagyományaival a különböző fakultatív programok keretén belül ismerkedhetnek meg.
California:
A Nyugati-Part legfelkapottabb üdülőhelyei San Franciscotól- Los Angeles érintésével – San Diegoig terjednek. Az üdülést javasolt egy rövid Las Vegasi kitérővel színesíteni.